foto's & reisverslag Zuid-Frankrijk - deel 2

de kust van Rousillon

 

- alle foto's van Zuid-Frankrijk bij elkaar op 1 webpagina

- overzicht van de foto's in gedeeltes

- foto's Provence (o.a. St. Remy-de Provence (Van Gogh), Avignon, de Luberon, grot van Demoiselles en Clamoude, Pont du Gard)

- foto's Rousillon (strand bij Canet-en-Rousillon, Perpignan, het Dali museum in Figueres, Peyrepertuse , safaripark van Sigean) (deze pagina)

- foto's Pyreneëen (ru´nes van Katharen, Carcassonne, Mirepoix op maandag, roofvogelshow van Lordat, wandelingen bij Camurac)

   

 

Zaterdag 29 juli

Vandaag gaan we naar de volgende camping:
"Ma Prairie" in Canet-en-Rousillon, tussen Perpignan en het strand. Op de achtergrond zie je steeds de Pyreneeën. (foto rechts - genomen vanuit de auto), op de voorgrond de wijnvelden van Rousillon.

 

Zondag 30 juli

Onze eerste excursie is naar het "Reserve Africaine de Sigean", een groot safaripark niet ver van de camping. Het landschap lijkt inderdaad op dat van de Afrikaanse savanne. De dieren (niet allemaal uit Afrika - zie foto) liggen er uitgeblust bij in de hitte.
Aan het eind van de middag gaan we nog even naar het strand (foto onder).

Maandag 31 juli

Vandaag gaan we de bergen in, we gaan naar het kasteel (=de ruïne) van Peyrepertuse, een oud Katharenbolwerk in Ariège.
De rit er naartoe is erg mooi, onderweg zien we dorpjes tegen de helling aangeplakt, zoals Cucugnan (foto hiernaast - met molen) waar we gaan koffie drinken.

Het kasteel van Peyrepertuse is via een rotsachtig pad (foto boven) te bereiken. Vanuit het bovenste deel van het kasteel, waarvoor je nog een lange trap op moet, heb je uitzicht op het onderste deel (foto rechtsonder).

 

Dinsdag 1 augustus

Het is maar een uurtje rijden naar Figueres in Spanje waar het Theatermuseum van Dali staat.
Het is een wonderlijk museum, ook leuk voor de kinderen en de bijbehorende juwelententoonstelling maakt ook veel indruk op ze. (Foto rechts: Nico en Eva onder een Dali, foto rechtsonder: Eva en Dali)

 


De dag is nog niet voorbij....
...via de kronkelige kustweg lang de Côte Vermeille (de Vermiljoenkust - vanwege de diepblauwe kleur).....

 ........komen we aan in het schilderachtige Collioure (het is zo schilderachtig dat ze lijsten hebben klaargezet.......)

Woensdag 2 augustus

Vandaag belooft het iets koeler te worden (33° i.p.v. de 37° die het al sinds we in Frankrijk zijn is), het is ook onze laatste dag hier aan de kust van Rousillon.
's Ochtens nemen we de tijd voor het strand.
(Foto rechts: op de achtergrond de Pyreneeen !)

 

en 's middags bezoeken we Perpignan, de stad ligt vlakbij maar we hadden nog geen tijd om er naar toe te gaan.
Op het dak van de burcht van Perpignan, het "Palais du Roi de Mallorca", staat een overzicht van wat je allemaal kan zien. O.a. het silhouet van de katharenburcht van Queribus die niet ver van die van Peyrepertuse ligt (Eva en Roos staan er op de foto met de rug naar toe).
In de bijbehorende kapel oude beelden zoals deze ruiter.

 

Donderdag 3 augustus

Midden in de nacht worden we wakker: het regent! Voor het eerst sinds weken.
's Ochtends is het nog wat harder gaan regenen, we vertrekken pas als het droog is. We hoeven niet ver.
Onze volgende camping is "Les Sapins" in Camurac. (Klik voor de foto's!)

Op de foto rechts een cicade, in Zuid-Frankrijk hoorde je die aldoor en overal. In de Pyreneeen hebben we er geen meer gezien.