foto's & reisverslag Zuid-Frankrijk
deel 1

de Provence

 

- alle foto's van Zuid-Frankrijk bij elkaar op 1 webpagina

- overzicht van de foto's in gedeeltes

- foto's Provence (o.a. St. Remy-de Provence (Van Gogh), Avignon, de Luberon, grot van Demoiselles en Clamoude, Pont du Gard) (deze pagina)

- foto's Rousillon (strand bij Canet-en-Rousillon, Perpignan, het Dali museum in Figueres, Peyrepertuse , sfaripark van Sigean)

- foto's Pyreneeen (ru´nes van Katharen, Carcassonne, Mirepoix op maandag, roofvogelshow van Lordat, wandelingen bij Camurac)

   

Zaterdag 22 juli

Na twee dagen rijden zijn we aangekomen bij Chateau Senaud, nog niet onze definitieve bestemming, maar de vakantie begint hier want we blijken vlakbij het Palais Ideal van postbode Cheval te zitten. We hebben tijd genoeg om dit fantasievolle 19e eeuwse bouwsel (wat zowel aan Gaudi als aan Indo-Chinese tempels doet denken) te bekijken voor we de laatste paar uur naar onze bestemming, St Remy-de-Provence rijden.

 


Zondag 23 juli

De eerste echte vakantiedag. We gaan naar Avignon waar het festival van Avignon deze weken plaatsvindt. We werpen ook een blik op de beroemde brug en gaan naar het Palais du Papes (foto boven) en naar het Musée Cavadon.

 

 

Maandag 24 juli

Vandaag gaan we naar Montpellier waar Nico's zus woont.Aan het eind van de middag gaan we zwemmen onder de Romeinse Pont du Gard. (Eva doet bommetje in de rivier - zouden de Romeinen dat ook al gedaan hebben?)

 

Dinsdag 25 juli

Het lijkt een rustige dag te worden, 's ochtends gaan we naar het dorpje St-Remy-de-Provence (foto boven) dat aan de camping grenst, o.a. naar het Musée des Aromes waar allerlei soorten parfums van o.a. lavendel wordt gemaakt (er liggen echt bossen lavendel bij de ingang !).
Het is te heet om de rest van de dag op de camping te blijven. We gaan naar de abdij van St. Michel-de-Frigolet (foto onder).

 

...en daarna nog naar het kasteel van René de Goede in Tarascon (waarin moderne objecten zijn tentoongesteld - foto boven) en op de terugweg rijden we langs het romantische Les Baux in het avondlicht (foto onder). 

 


Woensdag 26 juli

Om de hitte te ontvluchten gaan we de grotten in. Het is best een eind rijden naar de Grotte des Demoiselles (grot van de elven - foto boven). Maar erg mooi.
Vervolgens gaan we nog via de oude pelgrimskerk van Guilhelm le Désert naar de Grotte de Clamouse (foto rechtsonder).

Daarna gaan we nog naar Avignon om te proberen een mooi foto van Avignon bij avond te maken (wat niet erg lukt - zie onder). Het festival is nog in volle gang. We kunnen pas naar huis als Eva niet meer misselijk is van de draaimolen.

 

Donderdag 27 juli

Vandaag gaan we naar de Luberon. We beginnen in het bergdorpje Gordes (foto boven), vervolgens gaan we naar de even verderop in de lavendelvelden gelegen Abbaye de Senanque (foto onder).
Daarna gaan we naar de okergroeven van Roussillon (foto rechtsboven) en tenslotte nog heel even (want we willen terug zijn voor het zwembad dicht is) naar het cederwoud van Bonnieux (foto rechtsonder).

 


 

Vrijdag 28 juli

Vandaag bezoeken we de Romeinse ruïnes van Glanum, aan de zuidkant van St. Rémy en het Hospice de St. Paul waar Vincent van Gogh een tijd opgenomen is geweest (foto onder: de kamer van Van Gogh). Hij heeft er in een paar maanden tijd tientallen schilderijen geschilderd. Op de foto rechts een schilderij en de plaats waar deze zou zijn geschilderd. Op de achtergrond de Alpilles, die zie je hier aldoor op de achtergrond - mooi!

Daarna gaan we naar Arles, ook een leuke stad, onder andere bekend vanwege zijn arena (foto onder -> achter de huizen)....
...maar wij hebben er vooral heel lekkere crepes gegeten!

 

Zaterdag 29 juli

Vandaag gaan we naar de volgende camping:
"Ma Prairie" in Canet-en-Rousillon (foto rechts: wijngaarden en op de achtergrond de Pyreneeën), klik voor meer foto's!