foto's & reisverslag van Zuid-Frankrijk
deel 3

op vakantie in de Pyreneëen

 

- alle foto's van Zuid-Frankrijk bij elkaar op 1 webpagina

- overzicht van de foto's in gedeeltes

- foto's Provence (o.a. St. Remy-de Provence (Van Gogh), Avignon, de Luberon, grot van Demoiselles en Clamoude, Pont du Gard)

- foto's Rousillon (strand bij Canet-en-Rousillon, Perpignan, het Dali museum in Figueres, Peyrepertuse , safaripark van Sigean)

- foto's Pyreneeen (ru´nes van Katharen, Carcassonne, Mirepoix op maandag, roofvogelshow van Lordat, wandelingen bij Camurac) (deze pagina)

   

 

Donderdag 3 augustus

Onze volgende camping is "Les Sapins" in Camurac, een dorp in de Pyreneeen, niet ver van Ax-les-Thermes. We rijden de D117 af tot even voorbij Quillan en dan slaan we af naar het zuiden. Het blijft regenachtig maar de weg is erg mooi.


 

 

 

Vrijdag 4 augustus

Vanaf de camping kun je Montaillou (van het boek over de Katharen) zien liggen (foto boven) met de ruïne erboven. 's Middags maken we er een mooie wandeling naar toe.
Roos probeert steeds krekels te vangen.

 

Zaterdag 5 augustus

Vandaag gaan we naar de vesting Carcassonne, nog best een eind rijden vanaf Camurac. Het is commercieel maar toch ook wel erg mooi. Een hoogtepunt is het riddertoernooi dat we 's middags bijwonen (foto rechts).
Op de foto rechtsonder Roos en Eva op de "lices", tussen de binnen- en buitenmuren van Carcassonne.

 

 

Zondag 6 augustus

We gaan nu zuidwaarts, wat dieper de Pyreneeen (foto links) in, via een lange kronkelweg door Ax-les Thermes en Luzenac naar Lordat, waar om 12 uur in (weer) een oude Katharenruïne een roofvogelshow wordt gegeven. We zijn bijna op tijd, hijgend komen we aan. Het is een leuke show, Roos krijgt nog een vogel op haar hoofd en we leren hoe aasgieren er uit de verte (banaanvormige vleugels) en van dichtbij (eng) uitzien.
Terug nemen we een heel smal weggetje via Bestiac naar de Col de Marmare.

 

Maandag 7augustus

Vanochtend is het markt in Mirepoix, een bastide met prachtige huisjes die over het marktplein hangen. Volgens de gidsen is het leuk om op de maandag marktdag naar Mirepoix te gaan. Volgens ons kun je juist beter op een andere dag gaan, de markt staat het moois van de stad eigenlijk een beetje in de weg.


 

's Middags maken we onze laatste wandeling. We hebben besloten, zoals gewoonlijk (dus potentiele inbrekers opgepast), een dag eerder naar huis te gaan (de volgende dag wordt toch weer regen voorspeld).

Nu dus nog een wandeling, vanuit het dorpje Comus (foto boven), vlakbij Camurac, naar de Col de la Gargante (1352 m.), via een oude route die vroeger door de predikers van de Katharen is gebruikt. Ook dit is weer een prachtige wandeling, onder andere door een kudde koeien (geen foto - Nico heeft het op video: "Gaan jullie maar vast vooruit dan ga ik het filmen...").

 

   

Dinsdag 8 augustus en woensdag 9 augustus

We rijden in 2 dagen naar huis, na een overnachting in Orleans. Weer een leuke vakantie gehad (zie www.outoftheblue.nl voor een paar andere - ook met veel leuke foto's) maar er gaat toch nog steeds niets boven Groningen!