De nieuwe kamer van Roos en Eva

 

Op deze site is te volgen hoe we een mooie junglekamer voor de kinderen maken. Voorlopig is het een soort weblog waarin we laten zien of we in het weekeind zijn opgeschoten (m.n. met de muurschildering) en of het wat wordt. Als de kamer af is verbouw ik deze site tot een site waarop je kan zien hoe je het aanpakt - met name het zelf maken van een muurschildering. (Zelf kon ik daar destijds niks nuttigs over vinden)

 

(Maart 2004) Roos en Eva groeien uit hun kamer (zie rechts).

Daarom zijn we bezig de grote kamer op de 2e verdieping voor ze in te richten. Voor de zomer moet het klaar zijn maar er valt nog veel te doen. Het is een grote kamer van 3.80 bij 5.00 maar het dak loopt helemaal schuin, op de helft is het ongeveer 2 meter hoog, bij het kleinste stuk 75 cm.

De nieuwe houten meubels (rekken, tafelsen bed enz. van Ikea en het houten meubelhuis) en moet worden gebeitst en gelakt (en hier en daar beschilderd). En dan is er nog de muurschildering. De muren staan in de grondverf (van Histor: wauwblauw en vrouwenmantelgroen), maaar dat is het dan ook.

Het wordt een "onbewoond schateiland in de jungle kamer"

Onder de muurschilderingen. Roos komt op een hoogslaper, Eva krijgt een hol (c.q. schatkamer) achter de gordijntjes in het laagste deel. Verder komt er in ieder geval een hangschommel en als het past een hangmat. Voor het raam aan de voorkant willen de dames bamboegordijntjes. We hebben al veel mooie kussens voor Eva's hol en voor onder het bed van Roos. En de mooie spiegel op de zijkant van Eva's kast hebben we ook al.

zo slapen roos en Eva nu (veel te klein)
stap 1: de kamer is opgeruimd de muren zijn geschilderd

Kamer van boven (ontwerp):

 

Zo komt de kamer er van boven uit te zien. (nog zonder muurschildering)

De blauwe kant is Eva's kant (met spiegel, Lion King en klamboe over het bed)

Links is het raam, daar is de hoge kant. Rechts is het erg laag, daar is dus Eva's hol achter een mooi gordijntje.

Dit is de kant van Roos (zonder muurschildering)t.o.v. de plattegrond moet je het omgedraaid zien)

Muurschildering (ontwerp):

 

ok deze komt op de blauwe muurDit wordt het dus. Het ontwerp is gemaakt op de computer met Photoshop (want dan kun je goed in laagjes werken) nadat we hadden vastgesteld hoe het ingericht zou worden. De waterval is getekend door Roos. De rest door mij (Annelies) naar ideeën en aanwijzingen van mezelf, Roos en Eva en geïnspireerd door veel boeken over jungles m.n. het fotoboek van Frans Lanting (Jungles) en "Het Regenwoud" door Sue Nicholson.
De foto's hieromheen uit de dierentuin in Emmen zijn ook gebruikt, op de blauwe muur want de groen was al ontworpen. Het ontwerp maken heeft wel heel veel tijd gekost - ongeveer 5-6 weken zo'n 10-15 uur per week..plant - komt op de blauwe muur

boomvarenBoven het raam komt nog een doodshoofdaapje en misschien verandert de stam van de mangoboom.De morphovlinders worden metallic blauw. De maan bij Eva's kant is eigenlijk een lamp. En er gaat ook nog een rij mieren door de kamer lopen. de meubels worden hier en daar ook nog wat beschilderd (b.v. een gekko of een randje bloemen).

 

de kamer op 4 april 2004:

 

kamer 22 maart
kamer op 22-3-2004
kamer 29 maart
kamer op 29-3-2004
kamer 4 april
kamer op 4-4-2004
vrederspijp

Zo ziet de kamer er nu uit. Het tekenen op de muren was vrij snel klaar, het verven kost meer tijd.
Ik gebruik grote potten acrylverf (merk old Amsterdam van Talens, in Groningen heeft Flokstra de meeste keus) in een stuk of 12 kleuren.
Nico is ondertussen bezig met het beitsen en lakken van alle rekken enzo die we bij Ikea hebben gekocht.

hoekje achter de deur

Roos voor Eva's muur

Roos sluipt
de kamer, eind van de middag Eva schildert haar bloem.
tjitjak Roos voor tekening van bananeboomeva

 

boomkikker

De kamer 16 april (vlak voor Eva's verjaardag)

gifkikker
Eva's hol muur van Roos is ongeveer af
Voor Eva's verjaardag was gelukkig het meeste schilderwerk op de muren af.
Bij haar feestje op 17 april hebben we er nog even "gepicknickt". (Het feestje zelf vierden we ergens anders.)
Nu (eind mei) hoeft alleen nog een klein hoekje achter de deur geschilderd. Tot nu toe waren we even bezig met andere dingen maar in de juni-vakantie ben ik ook vrij en ga ik er mee verder. Vooral ook met de balken en de plinten (gewone verf kastanjebruin) en de aankleding.
Nico is nog steeds erg druk met al het houtwerk (alles en het is heel veel 2x beitsen en 2x lakken - hij is bijna elke avond bezig!). Op het eind ga ik daar ook nog weer kleine dingen op verven.
Roos en Eva hebben zelf ook nog geholpen met verven: Eva heeft een bloem geschilderd (zie boven, het ontwerp had ik weer van de muur gegumd zodat ze het op haar eigen manier kon doen) en Roos een kolibri (onder). Ze zijn allebei erg trots op hun werk! (en wij ook)
doodshoofdaapje boven het raam
bananeboom en bergen kameleon
Roos schildert kolibri

Er was nog een plekje over links naast de verwarming en Roos had nog wel een idee: een kolibri. Ze had het eerst op papier getekend en daarna op de muur en tenslotte dus geschilderd. Mooi hè?
kolibri van Roos

bij Eva's feestje: picknick in de jumgle!

 

Binnenkort meer want de dames hebben ondertussen op hun nieuwe kamer geslapen! (gewoon in hun oude bedden)
en wij weten nu waarom steunkruizen nodig zijn bij de rekken van Ikea